AmsterdamNieuws

GDD Amsterdam frisse start

Ook al was temperatuur van de lucht aan de lage kant, de energie was warm en volop aanwezig tijdens de eerste GaveDingenDoen Amsterdam van 2013. We waren te gast bij Mediamatic, die kantoor houden in een grote industriële hal waar kassen in zijn geplaatst. Voor wie GaveDingenDoen nieuw is: GaveDingenDoen brengt ondernemers en creatieve denkers bij elkaar om ideeën van ondernemers vooruit te helpen met bruikbare input en feedback.

Dit was tevens de eerste keer in een nieuwe samenstelling. Na een gaaf jaar stopt Bart van Langen als facilitator om zich meer te focussen op zijn eigen bedrijf. Bart, het was gaaf! Bedankt. Vanaf dit jaar zullen de broers Koomen hun krachten bundelen om GaveDingenDoen in Amsterdam te trekken (maar we zoeken nog versterking). De eerste pitch kwam tevens van Casper Koomen, die namens TheCoworking in Zuidpark de vraag neerlegde over hoe ze daar het beste een levende community kunnen ontwikkelen van Coworkers. Vervolgens was Amber Heinsdijk aan de beurt. Amber is bezig met een concept voor een koffiehuis in Amsterdam (locatie gezocht!) waar kansarme en kansrijke jongeren elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Het overwinnen van onbekendheid speelt daar een belangrijke rol in. Natuurlijk iets waar wij als GaveDingenDoen volledig in geloven en wij zijn daarom fan van BlendAmsterdam (@BlendAms). Door middel van Empathy Maps en de GDD aanpak wisten we met een relatief kleine groep toch veel nieuwe ideeën te genereren. Het is mooi om te zien hoe een groep in beweging komt wanneer iemand een persoonlijk verhaal vertelt. Die GDD energie werkt verslavend. Bedankt alle aanwezigen en tot de volgende GDD020!

Casper en Jeroen Koomen

Leave a Reply