EnschedePast Pitchesquotes

GDD053 ‘Moved’ Your Crowd!

Wat een bijzonder Gave avond was 14 oktober j.l. !! Al tijdens mijn 2e GDD mocht ik pitchen over mijn nieuwe onderneming Move Your Crowd. Geweldig om te merken hoeveel energie er belangeloos in mijn richting is geduwd…

Afgelopen week is mijn website ‘live’ gegaan en op het moment van pitchen zat ik echt midden in de hectiek van de voorbereidingen daarop. Achterafgezien was de timing misschien niet ideaal, maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb!

Een groep van 20 personen heeft zich gebogen over de vraag: “Hoe zorg ik dat crowdfunding door (lokale) gemeenten wordt ingezet, als serieuze optie om maatschappelijk relevante projecten van de grond te krijgen?” Of met andere woorden: “Hoe zorgen we ervoor dat ‘het gaat gonzen’ in Twente?”

De reacties op deze vraag overtroffen mijn stoutste verwachtingen. Een waslijst aan goede acties, contactpersonen, nieuwe denkrichtingen en zelfs concrete projecten waren het resultaat. Om nog maar niet te spreken over de wijze raad, die Nelson Mandela, Dora, Oma en zelfs Steve Jobs me hebben meegegeven!

Helemaal treffend was de toepasbaarheid van mijn bedrijfsnaam op de manier waarop we letterlijk in beweging werden gezet deze avond. Wat me echter het meest heeft geholpen op die avond waren de kritische vragen, die de deelnemers me stelden, na mijn pitch. Enerzijds was het fijn om te merken, dat ik deze kon pareren. Anderzijds was de manier waarop er werd meegeleefd met mijn idee/ bedrijf geweldig om te ervaren; En dat door mensen, die ik veelal nog niet had ontmoet voor deze avond! Dat geeft me echt kracht om door te gaan op de ingeslagen weg.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen, dat ik nog echt aan de slag moet met alle uitkomsten. Mijn prioriteit heeft tot nu toe gelegen bij de opstart van mijn bedrijf en al deze mooie ideeën zouden me daar te veel van hebben afgeleid. Maar ken je dat Sinterklaas-gevoel van vroeger nog: Een paar weken voor 5 december kreeg je een speculaaspop en die bewaarde je dan op een geheime plek om hem later, helemaal alleen op te eten (speculaas wordt echt veel lekkerder, als je het even laat liggen!)

Toch kon je het niet laten om elke dag nog even te kijken of het er nog lag én …. om er een klein stukje van te eten. Zo vergaat het mij nu nog elke dag: Het moment dat ik hem ga (vr)eten komt dichterbij, maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet even door de post-its blader en er inspiratie uithaal. Sinterklaas valt vroeg dit jaar …. (en de kleur van de Piet interesseert me niet).

Wiro, Gijs en alle deelnemers: Nogmaals hartelijk dank (en weet dat ik er heel binnenkort op terug ga komen!).

Micha van de Water – Move Your Crowd

Leave a Reply