EnschedeEventsPast Pitchesquotes

Gave Dingen Doen in Enschede: terugblik 9 december 2013

Eén jaar Gave Dingen Doen in Enschede, dat vierden we op 9 december met twee mooie pitches bij een uitpuilende HUB Twente. We kenden zo’n dertig deelnemers deze avond: een geweldige opkomst!

De eerste pitcher, Gonny Dubbink, vertelt na afloop: “Het was voor mij een fantastische ervaring om voor een kring van ongeveer 30 geïnteresseerde deelnemers het concept van netwerk Bewust Twente te presenteren. De meest ludieke, maar ook in alle eenvoud zeer toepasbare ideeën voor een spraakmakende lancering van dit netwerk werden naar voren gebracht. De uitwerkingen van “onmogelijke” ideeën, zoals een composteerbaar vliegtuig bestuurd door een hond(!), verhoogden de creatieve setting van de avond nog meer. Kortom een schat aan ideeën om mee aan de slag te gaan!”

Een jaar lang inspiratie @Marijke’s, daarover ging de tweede pitch. Marijke Geerdink gunt mensen die door omstandigheden in een dip zitten een plek waar ze inspiratie  opdoen, groeien en samen actief zijn. Op 1 februari krijgt ze de sleutel van het pand waar ze deze plek gaat creëren. Bij GDD in Enschede vroeg ze: “Hoe kunnen we, vanavond, een programma maken waarbij @Marijke’s Inspiratieplek een jaar lang barst van de inspiratie?” Marijke vertelt een paar weken na haar pitch bij Gave Dingen Doen over de verwachtingen die ze had en wat de avond haar gebracht heeft:

“Mijn verwachting was dat het in ieder geval leuk zou zijn en dat was het! Ik had nog niet zo ingevuld wat er uit zou komen, maar het is overweldigend wat er op zo’n avond gebeurt. Wat me het meest raakte zijn de warme reacties en dat iedereen vol enthousiasme met mijn idee aan de slag ging. Die avond heb ik heerlijk geslapen en de rest van de week ook nog na genoten, ik kreeg in die zelfde week een paar hele positieve berichten (o.a. dat het nieuwe pand doorgaat). Als ik nu bedenk wat het me gebracht heeft, is het vooral de enorme boost, die maakt dat je weer vol gas verder gaat. Op 1 februari krijg ik de sleutel van het nieuwe pand, dus pas dan kan ik werkelijk wat met alle ideeën gaan doen. Wel lopen er al een paar afspraken met mensen om verder te praten over de mogelijkheden. Kortom, ik zou iedereen met een idee adviseren om te pitchen, je gelooft zelf natuurlijk al in je idee, als je pitch bij ‘Gave Dingen Doen’ vertienvoudigt dat geloof zich. Super, dankjewel!”

Wil jij hetzelfde ervaren als Gonny en Marijke? Kom dan eens pitchen. Of: help een ander met jouw ideeën, contacten, vragen en suggesties. Op 20 januari bijvoorbeeld, dan is de eerstvolgende GDD in Enschede – een mooi begin van een gaaf nieuw jaar!

Leave a Reply