EnschedeEventsPast Pitchesquotes

Gave Dingen Doen Enschede een terugblik op pitch #2 op 20 januari 2014

Wat een avond van uitersten was het deze 20e januari! Na een energiek verhaal en een bak aan ideeën over honkbal gingen we naar de stilte en onze gedachten luisteren toen Rita Bouwman van Meer Dan Helder haar verhaal begon. Hieronder vertelt zij in eigen woorden wat voor gaafs zij hierin samen met de groep ervaren heeft.
Wil jij ook een gave ervaring en ligt er een uitdaging, idee of concept op de plank te wachten om uitgewerkt te worden? Mail ons of meld je aan om te gaan pitchen op een volgende sessie. Gewoon meedoen kan natuurlijk ook, aanmelden kan op deze site, je bent van harte welkom!

Gave Dingen Doen… dat was het zeker!
In januari ben ik op uitnodiging bij Gave Dingen Doen geweest. Zonder al te veel voorstelling van de avond, werd ik overvallen door het enthousiasme, de creativiteit en de openheid van alle deelnemers die avond. Ik was zó verrast door wat er aan energie en leven vrij kwam die avond dat ik echt verwonderd was dat dit in “mijn stad “ gebeurde, zo dichtbij en dat ik hier nog niets van wist.

Diezelfde avond bruiste het in mij van ideeën en vragen. En nog die nacht wist ik dat ik één van mijn vragen voor ging leggen bij Gave Dingen Doen. En zo kwam het dat ik in februari zelf een pitch heb gedaan over een vraag die me al een tijdje bezig hield, namelijk hoe bereik ik managers in het bedrijfsleven en onderwijs met mijn “Non duale visie”?

Ik bleek de tweede spreker, na een geweldige creatieve flow met een softbalvereniging. Mijn onderwerp was misschien een stuk minder toegankelijk… Gewaarzijn is tenslotte geen makkelijke binnenkomer, omdat het voorbij het denken ligt, maar een totaal nieuw en nogal radicaal perspectief van naar leven kijken. De overgang die Gijs en Yvonne bedacht hadden om de aanwezigen terug naar zichzelf te brengen was echt heel leuk en nuttig. De groep door elkaar laten lopen en zonder teken gelijktijdig laten stoppen. Dat betekende dat de mensen zich op elkaar af gingen stemmen en aandachtig waren.
Daardoor kon ik m’n pitch makkelijker beginnen. Met Gijs had ik in het voorgesprek al helder gekregen dat mijn rust bepalend was om de mensen te laten ervaren waar Gewaarzijn over gaat; namelijk het doorzien van ons denken en wie we denken te zijn, waardoor we vrijheid kunnen ervaren en helemaal onszelf kunnen zijn.
Na de pitch, die goed ging en mooi werd ontvangen, liet Gijs de mensen op een lijn staan in volgorde van betrokkenheid bij dit onderwerp. Gelukkig waren er veel mensen zeer betrokken, maar natuurlijk ook een aantal minder. Het viel me heel erg mee, hoeveel mensen zich aangesproken voelden. Er werden groepen gemaakt die elk een ‘Elevator Pitch’ gingen houden als zijnde ‘mij binnen een bedrijf’.
Geweldig hoe dit uitpakte… mooie zinnen en prachtige manieren van verwoorden, waar ik veel van geleerd heb. Ook de groep die ‘er weinig mee kon‘ deed een pitch waar ik uiteindelijk iets mee heb gedaan. De betrokkenheid en de ideeën waren overweldigend, het overspoelde me bijna. Gelukkig krijg je alle Post-It’s mee naar huis.
Ik heb telefoonnummers van prachtige mensen. Ik kreeg een uur van iemands tijd om te sparren. Maar het allermooiste vond ik dat ik gedichten voorgedragen kreeg door Bert de Haan. Precies passend bij mijn visie op de positie van management momenteel. Bert vond het een goed idee om het gedicht op m’n website te plaatsen als ondersteuning van mijn plannen. Dat vind ik ontroerend lief. Iemand zei na afloop ‘je hebt Goud in handen’ daarmee mijn plan bedoelend… Ik voel vooral met de rol met Post-It’s in handen;‘ik heb liefde in de handen’.
Ik heb een boost gekregen om te gaan doen wat ik diep van binnen voel dat ik moet gaan doen, door het vertrouwen en de praktische tips van de aanwezigen. Ik heb afspraken met prachtige mensen gemaakt en sommige ga ik nog spreken. Ik heb steun en respectvolle scepsis ontmoet zoals ik dat straks ook ga ontmoeten in het bedrijfsleven.
Gave Dingen Doen is echt heel gaaf… ik vertel het ook aan iedereen die ik ontmoet, vanuit een soort opgetogen zijn dat dit concept bestaat.
Grote dank voor deze kans. En graag ben ik er bij de volgende keer, om mee te denken en voelen met de volgende pitchers…want dat is minstens net zo leuk als ontvangen.

Rita Bouwman
Meer Dan Helder
Enschede

Leave a Reply