EnschedeEventsPast Pitchesquotes

Terugblik Gave Dingen Doen Enschede 20 januari 2014

20 januari was de start van 2014 voor Gave Dingen Doen Enschede. Wat voor gaafs heb jij te bieden in 2014, en wat voor gaafs heeft 2014 jou te bieden!? Voor een goed gevulde zaal hebben Jeanette en Eddy afgetrapt met hun idee. Hieronder het persoonlijke verslag van deze gave avond met ballen!

‘Ergens in oktober werd er binnen de honk-en softbalvereniging Giants terloops geroepen dat het wel leuk zou zijn als we het voor elkaar zouden kunnen krijgen om als eerste club in Nederland het programma Pitch, Hit and Run van MLB USA hier te lanceren.
Binnen anderhalve maand groeide dat idee van een klein opgegooid (honk)balletje uit tot het daadwerkelijk organiseren van een groot evenement met niet alleen de kick-off van PHR maar werd ook nog even aangevuld met de kick-off van de oefenwedstijden-toer van het Nationale Softbal-team ter voorbereiding op het WK!

Begin Januari 2014 hebben Eddy en ik ons idee neergelegd bij Wiro van GDD, wij hebben namelijk wel verstand van honk-en softbal maar deze bal rolt zo snel dat we al snel beseften dat we dit niet alleen kunnen.
20 Januari om half 8 was het zo ver, we mochten pitchen!
Verwachtingsvol maar ook wel zenuwachtig stonden we daar, een eng idee om jouw idee bij vreemden neer te leggen, allerlei vragen schieten door je hoofd; “zullen ze begrijpen wat we willen”, “kunnen we wel duidelijk maken waaróm we dit zo graag willen”, ga zo maar door.
Tijdens de pitch is het blijkbaar gelukt om vooral dat ‘waarom’ duidelijk te maken. Het feit dat wij vinden dat ieder kind het verdient om ergens goed in te zijn, om te groeien, sportief maar ook sociaal en op school en dat sport dat voor elkaar kan krijgen. Dat honkbal daarin laagdrempelig is, er is in dat veld plek voor iedereen omdat een ieder wel in elk geval een aantal kwaliteiten heeft die aansluiten. Dàt is waarom we ons hier voor inzetten.
Wat er daarna gebeurde was overweldigend, al die 30 mensen die zich volledig belangeloos openstelden en met een enorme overvloed aan vragen, tips, expertise en netwerk kwamen! Er stond daadwerkelijk een rij met mensen met post-it’s te wachten om ons te helpen!

Wij hebben dit ervaren als een avond om nooit te vergeten, zijn met een grote hoeveelheid aan hulp thuisgekomen en hebben uiteraard(we waren er al voor gewaarschuwd) die nacht amper geslapen puur door de energie die gave-dingen-doen aan je kan geven.
Wij willen iedereen die zich zo voor ons ingezet heeft en nog steeds doet ontzettend bedanken voor deze ervaring en jullie zijn uiteraard allemaal van harte welkom op 1 augustus bij de Giants te Hengelo om mee te maken wat daar mede door de hulp van GDD neergezet wordt.

Eddy Senger en Jeannette Reitsma’

Leave a Reply