EnschedeEventsPast Pitchesquotes

Gaaf en ‘vaag’ menu aan de creatieve tafel in Enschede

Op 24 februari 2014 vroegen Niels en Peter ons om aan te schuiven bij hun creatieve tafel.

Gave dingen doen, daar zijn wij wel voor in! Vanuit Smart Creation (een coöperatie voor creatieve ondernemers) zijn we al lang bezig met de vraag hoe de creatieve skills van onze leden kunnen bijdragen aan de uitdagingen van de 21ste eeuw? Dat moet volgens ons onder andere gebeuren met tafels. Ontmoetingsplekken waaraan bijzonder connecties ontstaan tussen creatieven en iedereen die behoefte heeft aan frisse ideeën en oplossingen. Maar wie zijn die mensen dan die aan zo’n tafel gaan zitten? Wat doen ze? Wat beweegt ze en hoe kunnen we ze bereiken?
Dat een avond Gave Dingen Doen ook best een gevalletje Vage Dingen Doen mag zijn hebben is bewezen. Het was gaaf om mee te maken dat op basis van zo’n vaag idee (het was echt alleen nog maar een idee) zo’n grote hoeveelheid nuttige vragen, opmerkingen, ideeën, mogelijke connecties en energie gecreëerd worden. Voor ons stuk voor stuk aanknopingspunten om keuzes te kunnen maken en focus te kiezen.
De meest verassende uitkomst is toch eigenlijk wel de enorme bult aan energie die loskomt door de enthousiaste en betrokken meedenkers. Dit geeft je gevoel dat je op de goede weg zit en de tafels er absoluut moeten komen. “Een goed begin is het halve werk”, dit was zeker een goed en gaaf begin!

Niels Moshagen en Peter Polman

Leave a Reply