Gave Dingen Doen met de SamenUitBus Horst a/d Maas

Op 14 november vond de pitch plaats met als centrale vraagstelling : Hoe overtuigen wij alle Horst a/d Mazenaren dat de SamenUitBus een onmisbare schakel is in de verbinding tussen senioren (eenzame mensen)?

De locatie “Munckhof Regie” te Horst was een geschikte accommodatie welke gaaf aansloot bij het thema.

Na een korte inleiding door twee vrijwilligers van de SamenUitBus werden de creatieve geesten uitgedaagd om hun gedachten met elkaar te delen en verder te ontwikkelen. Er kwamen heel wat inspirerende ideeën op tafel. Deze liepen uiteen van het laten van maken van een PR film met een bekende BN-er uit de gemeente tot het samenstellen van een (kook)receptenboek en film (vloggen) door de klanten van de bus. Dit alles met het oog om de SamenUitBus meer bekendheid te geven in de gemeente Horst aan de Maas. Bij de uitwerking van de verschillende creaties werd niet alleen gedacht aan de ouderen, maar zeker ook aan jongeren die hierbij een rol zouden kunnen spelen.

Met enkele flipovers vol met allerlei suggesties voor de SamenUitBus werd deze inspireerde avond afgesloten. Het woord is nu verder aan de organisatie van de SamenUitBus om een keuze te maken uit de gave dingen en hiermee aan de slag te gaan.

Zowel de coaches van de avond, Hanneke Geurts als Bert Janssen als de deelnemers aan de pitch, hartelijk dank voor jullie geweldige inzet.

SamenUitBus Horst aan de Maas

Gave Coolchallenge in Panningen

Gaaf zo’n avond ‘Gave dingen doen’

20 september was het zover, Susan en ik mochten pitchen tijdens de bijeenkomst van Gave dingen doen Noord Limburg. Naar aanleiding van de informatie die Hanneke en Bert hadden ontvangen tijdens onze kennismaking hadden ze een interessante avond georganiseerd met verrassende elementen. Na de creatieve kennismaking en warming up mochten we in 5 minuten ons verhaal doen en de vraag formulieren. Een echte uitdaging als je zoveel over een onderwerp weet dat je dagen kunt vullen. Al tijdens de pitch mochten de aanwezigen zaken opschrijven, vragen, tips en ideeën om precies te zijn. Dat waren er heel wat, uiteindelijk 5 flip-overs vol. Na het ophalen van deze grote buit werd er na een kleine pauze in 3 groepen verder gewerkt om te komen tot concrete voorstellen. Een zeer waardevolle avond dus die ik iedere ondernemer gun. Enthousiaste en creatieve aanwezigen die je verder willen helpen. Hoe mooi is dat. Een van de aanwezige heeft ons in een vervolgafspraak zelfs geholpen om een aanwerk te maken voor een communicatieplan. Extra lof voor Hanneke en Bert die de avond uitstekend begeleid hebben. Ik kan het iedereen aanbevelen. Wij kunnen voorlopig vooruit om onze droom waar te maken.

Ook namens Susan hartelijk dank voor deze kans.

Ine Jacobs

www.coolchallengelimburg.nl

www.running-company.nl

Suzanne Koolen pitchte op 18 april bij Gave Dingen Doen Noord-Limburg

Suzanne Koolen pitchte op 18 april bij Gave Dingen Doen in het Wereldpaviljoen te Steyl – wat een gave plek!
“Het was een top avond met heel veel enthousiasme. Als je een bedrijf begint zijn er heel veel drempels waar je overheen moet stappen en zo’n avond geeft je dan zeker weer extra motivatie!
Wat ik heel fijn vond van deze avond was dat er ideeen zijn uitgekomen die juist out of the box zijn. Daar kwam ik voor! Een aantal van deze ideeen ga ik zeker gebruiken. Niet meteen nu omdat dat nog een te vroeg stadium is maar zeker in de toekomst.
De simpelere ideetjes die direct bruikbaar zijn in het proces na de aanbetaling heb ik in een plan gezet, een schema. Zodat er een concreet plan is wat ik continu op terug kan pakken als ik weer een klant heb, met natuurlijk het persoonlijke tintje!
Het onderdeel ‘vragen’ was ook zeer waardenvol voor mij. Omdat niemand mij kende krijg je hele andere vragen dan in je eigen omgeving. Dit zet je aan het denken en zorgt voor een betere view op je bedrijf.  Daar zijn wel echt concrete dingen uitgekomen waar ik op doorgepakt heb! Zo heb ik mijn doelgroep nog concreter gemaakt!
Op mijn to do lijstje staat
– de knappe zingende man die banden aan het plakken is 😉
– het eerste plan (voortraject) uitvoeren over ongeveer 1,5 week.
– buddy systeem met de afrikanen creëren –> long term plan!”
Zie hier ook haar filmpje wat zij de dag erna heeft opgenomen over haar pitch bij Gave Dingen Doen!

Mijn eerste Gave Dingen doen – Bert Janssen

Enkele maanden geleden ben ik voor de eerste keer in contact gekomen met GaveDingenDoen. Wat een leuk initiatief en ja daar wil ik best aan meewerken. Maar voordat ik mee doe wil ik toch eerst zelf een bijeenkomst meemaken. Op 18 april was het dan zo ver. Mijn collega’s Hanneke en Jeanne hadden een zeer inspirerende locatie gevonden, het Wereldpaviljoen in Steyl. Een locatie waar een ver land centraal staat en dit sloot mooi aan bij de pitch van Suzanne Koolen. Suzanne biedt met haar bedrijf “Pacuara travel” reizen aan naar Zuid-Afrika. Voor haar gaat een reis aanbieden verder dan alleen maar boeken en evaluatieformulieren sturen. Nee, Suzanne was op zoek naar een idee om de reizigers een beleving mee te geven. Een beleving waardoor de reis meteen na het boeken al begint. Nadat Hanneke en Jeanne onze hersenen hadden losgemaakt mocht Suzanne haar pitch neerzetten. Suzanne haar passie is duidelijk Zuid-Afrika, ze spreekt en ademt Afrikaans, mooi om een jonge ondernemer zo gepassioneerd bezig te zien. Die gun je toch mooie gave dingen, dus iedereen stond op scherp om er een mooie bijeenkomst van te maken. Via de inspirerende, actieve en creatieve werkvormen werden ideeën gespuid om verder te ontwikkelen. Het leek wel of iedereen “out of the box” zo meegenomen werd naar een beleving in Zuid-Afrika. Het heeft Suzanne drie mooie ideeën opgeleverd. Voor haar begint het nu pas maar mijn gevoel over Suzanne past bij onderstaande opmerking.

Succesvolle mensen hebben vaak geen betere ideeën. Ze hebben het lef om ze uit te voeren.

Hiermee wil ik mij eerste beleving met GaveDingenDoen afronden. Suzanne, Hanneke, Jeanne en alle deelnemers bedankt voor deze leuke ervaring, dat smaakt naar meer. Meer is in Noord-Limburg al op 14 juni, tot dan!

Bert Janssen

DSC04384

De gave stappen van de Gemeente Horst aan de Maas

Afgelopen week nagepraat met de gemeente Horst aan de Maas, naar aanleiding van hun pitch op  23 maart. Zij pitchen hun droom om de meest verkeersveilige gemeente van de wereld te worden. Mooi om te zien hoe pitcher Ton Peeters geïnfecteerd is geraakt met de positieve Gave Dingen Doen vibe, het in mogelijkheden denken. Hij ziet dat zelf als een direct gevolg van de gave dingen doen avond. Het heeft hem in een andere modus gezet; die van het ‘lastige’ omdraaien in ‘denken in mogelijkheden’, de ‘verbinding’ vinden.Het stimuleert: hoe kunnen we dingen anders brengen binnen de gemeente en áls gemeente en wat kunnen we juist sámen met burgers doen.

Ton bracht in Horst met veel verve zijn droom/pitch ten gehore. Hoewel de creatieve denk-tank juist uit mensen bestond die weinig tot geen (direct) raakvlak hadden met het onderwerp ‘verkeer’, zijn er deze avond veel gave, out of the box ideeën uit de Gave Dingen Doen koker gerold. Naast veel praktische ook veel creatieve oplossingen: soms direct toepasbaar (de eerste gesprekken zijn al gaande!), soms meer als richting in de breedte. Nu is het aan Ton om ervoor te zorgen dat hij het positieve gevoel vasthoudt en er daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Tijdens de evaluatie hebben wij meegedacht over hoe je dit als gemeente kunt doen. Zowel door collega’s mee te krijgen in de ‘creatieve, co-creatie mentaliteit’, maar ook door na te denken over wat zijn eigen rol is en wat hij als persoon/medewerker nodig heeft om te zorgen dat er navolging komt van de super gave plannen!! 2020 is er voor je het weet!

Gave Dingen Doen, team Noord-Limburg

Binnen vliegende drones – testen, racen en trainen

Jeroen Engelkes, een voormalige piloot, had al langer plannen om Drone activiteiten te stimuleren. Deze betrokkenheid ontstond al tijdens het initiatief van TU Delft’s “RoboValley”. Met alle regels en wetgevingen rondom het outdoor vliegen met drones, was het niet makkelijk om invulling aan deze plannen te geven. Jeroen besloot om het anders te doen door buiten de lijnen te denken – een indoor Drone Center oprichten. Regen of wind, dag of nacht, je kunt altijd met drones vliegen.
Jeroen-Engelkes

Drone testen, racen en trainen

In de voormalige vliegbasis in Valkenburg, dicht bij Den Haag en Leiden, heeft Jeroen als eerste een indoor Drone Center geopend in februari dit jaar. “De locatie is ideaal en het past goed bij het concept. Het is dicht bij Schiphol, Technische universiteiten, Innovatie bedrijven zoals TNO en ook in het gebied met veel start up hubs ” zegt Jeroen.

Met de rol van Jeroen wordt het mogelijk gemaakt om drones te testen, ermee te racen en ze te trainen. “Nieuwe drone attributen moet getest worden, denk bijvoorbeeld aan nieuwe batterijen, een nieuw besturingssysteem of een nieuwe autopiloot. Daarnaast is er een Race-track gebouwd waar particulieren, werknemers van bedrijfsuitjes en deelnemers van workshops kunnen racen. Het trainen wordt gezien als een van de belangrijkste disciplines: Een opgeleide drone piloot moet een ROC brevet hebben – dit geeft instemming om een drone commercieel te mogen besturen in bepaalde omstandigheden en gebieden.”

Ecosysteem van drone gerelateerde partijen

Binnen de Drone Center is er ook ruimte voor start ups en bedrijfsvestigingen, vooral als zij werkzaam zijn op het gebied van drones. Een advocatenbureau die gespecialiseerd is in drone wetgeving, drone verzekeringen, leerbedrijven en start ups die bijvoorbeeld rook metingen uitvoeren door middel van drones. “Ik wil een ecosysteem van drone gerelateerde partijen creëren door verschillende bedrijven bij elkaar brengen die hiermee bezig zijn. Ons streven is om voorop te lopen in deze groeiende branche.” Het is de verwachting, dat de wereldwijde commerciële drone markt tot 2023 met 19% jaarlijks gaat groeien (bron: ResearchNester), met name in landen zoals VS, Engeland en in China.

Domino effect

Een goed idee is het begin, echter het is de kunst om het idee te vertalen in iets fysieks en daarbij te blijven bouwen in de juiste richting. Jeroen: “Voor mij is het gevoel het belangrijkste, geld verdienen is een resultaat. Ik zit net vóór de flessenhals, ik ben nog niet doorheen. Er zijn veel zaadjes geplant en er is veel roering op het gebied van drones: Van studiemateriaal tot de primeur van Red Bull races”. Het is nog even afwachten voor Jeroen, maar hij is ervan overtuigd dat er een moment gaat komen dat de steentjes top gaan toppelen als een soort domino effect. Hoelang kan je aan zo’n gevoel vasthouden? “Elke ondernemer moet weten wanneer the point of no return bereikt is, dus wanneer de tijd aanbreekt om te stoppen. Ik ben net begonnen, ben financieel onafhankelijk van investeerders en dus ik kan er gelukkig nog lang mee. De markt gaat gewoon blijven groeien – daar maak ik geen zorgen over.”

Idee tot werkelijkheid

Wij vroegen Jeroen: “Welke tips zou je geven aan ondernemers met een gaaf idee?”. “Nou..” Jeroen glimlachte en vertelde verder: “Hoe graag wij ook vast willen houden aan onze ideeën, is het beter om een stap opzij te doen, een kritische blik te werpen en te luisteren naar kritiek van anderen. Je kunt niet leven van goede ideeën; die ideeën moeten omgezet worden in werkelijkheid. Het is hard werken, maar met de juiste stappen lukt het vast! Als ondernemer is het goed om altijd breed te kijken en open te staan voor (nieuwe) signalen en veranderingen.”

Visie op de toekomst

“Mijn visie is om Nederland op de kaart te zetten met drones door de samenwerking met partners in binnen -en buitenland. Daarnaast moeten we blijven lobbyen voor meer drone mogelijkheden naast veiligheid. Dit zal drone startups een enorm boost geven vooral in de agrarische en infrastructuur sectoren maar ook de sports en entertainment industrie. Wij zijn aan het begin van de toekomst van drones ”

Heb jij ook een gaaf idee, in de drone branche of COMPLEET iets anders? Wij helpen jou graag verder om de juiste stappen te zetten en jouw dromen werkelijk te maken. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Voor meer informatie over de Drone Center kijk op www.dronecentervalkenburg.com

Terugblik Gemeente Horst

Horst aan de Maas – Meest verkeersveilige gemeente

Op maandag 23 maart hadden we een supergave avond in Horst. Het thema voor deze avond was verkeersveiligheid. Voor deze avond hadden we de lat extra hoog gelegd; we pitchten de droom om de meest verkeersveilige gemeente van de wereld te worden! Ambitieus? Zeker! Haalbaar? Dat was de vraag.

Het was hartverwarmend te zien en mee te maken hoe een groep mensen bereid is om mee te denken om onze droom te realiseren. De oogst van de avond was overweldigend; we waren blij verrast door de stortvloed aan ideeën, suggesties, vragen en tips.

ton

Het mooie was dat iedereen compleet ‘out of the box’ dacht en reageerde. Verkeer leek voor ons altijd restricties te hebben. Nu bleek dat er in feite geen grenzen zijn. Op deze avond was alles mogelijk. En dat zorgde voor veel warmte een hele positieve vibe in een doorgaans koude gemeenteloods.

Nu deze gave storm is gaan liggen realiseren we ons dat we veel in handen hebben gekregen. Dit kunnen we soms één op één uitvoeren, maar het geeft ons vooral inspiratie en energie om door te gaan om onze droom te verwezenlijken. Er zijn zelfs al plannen om binnen onze gelederen een eigen creatieve denktank op te zetten.

Wij willen alle aanwezigen en het team van Gave Dingen Doen hartelijk danken voor deze geweldige ervaring!

Team Verkeer, gemeente Horst aan de Maas

collage-2017-03-30

Terugblik Gezinshuis Rongen

Wat hadden we 1 november een gave avond in Venray! Hanneke en Henri pitchten hun droom om een gezinshuis te stichten in een oud hotel in Venray. Wat een mooie droom om aan bij te kunnen dragen. We kregen van hen een terugblik naar aanleiding van hun ervaring bij Gave Dingen Doen.

“Wat een fantastische avond. We zijn er nog lang van onderste boven geweest dat er zoveel mensen waren die belangeloos interesse hadden in ons en in ons idee. Dat deze mensen dan ook nog eens special hiervoor naar Venray kwamen, geweldig gewoon.

Het voelde heel hartverwarmend  hoe iedereen maar ideeën, vragen en netwerksuggesties bleef aanreiken.

Thuis gekomen hebben we nog heel lang na gepraat. Niet alleen over de ideeën en de netwerksuggesties maar ook over de vragen die er gesteld zijn. Het heeft ons inzicht gegeven dat we over bepaalde zakelijke dingen rondom een zorgbedrijf gewoon nog echt te weinig kennis hebben. Ook dat is heel helpend geweest. Je maakt dan weer andere keuzes.

We zijn, na de avond GGD, in een enorme stroomversnelling terecht gekomen.
Dat heeft, denken wij,  met de avond te maken gehad (en de mensen die er waren) maar ook met een aantal andere dingen die al speelde en nu opeens bij elkaar lijken te komen.

We kunnen er nog niet te veel over uitweiden omdat er nog een aantal heel belangrijke hobbels genomen moeten worden maar we kunnen jullie wel vertellen dat het allemaal wel eens veel sneller zou kunnen gaan dan wij zelf verwacht hadden.

Als onze zorgonderneming er straks is en we onze draai goed gevonden hebben gaan we aan de slag met de fantastische ideeën over de koffer, het dag/vriendenboekje en het prentenboek want die dingen laten ons niet los.

We willen iedereen nogmaals bedanken en deze gave avond zullen wij NOOIT meer vergeten.

We zijn heel blij dat we hebben mogen deelnemen.”

Wat gaaf om te horen. We bedanken hen voor hun pitch, de deelnemers voor hun creatieve input en Kinderdagverblijf Ollie & CO voor de gastvrije ontvangst.

collage-2016-11-02-3

Terugblik Roojboek “we kunnen nog maanden vooruit”

21 juni hadden wij een super leuke en creatieve sessie in Horst. Na een gezellige BBQ gingen wij aan de slag met de vraag van boekhandel Roojboek. Hoe kunnen zij in de regio een begrip worden? Extra uitdagend wanneer de naam van de boekhandel én de locatie van de boekwinkel verandert…  Wat hadden we een leuke sessie. De energie stroomde rijkelijk. Van Piet ontvingen wij onderstaande terugblik. Leuk om te lezen!

“Met precies 100 ideeën zijn we na die geweldige avond samen met jullie van GDD aan de slag gegaan, en hoe. Veel van die ideeën zijn inmiddels al uitgevoerd maar:

“we kunnen nog maanden vooruit met wat we nog willen doen.”

Vooral leuke dingen voor de wintermaanden. En wat de naamsbekendheid betreft daarmee zijn we natuurlijk ook enorm geholpen door de nominatie voor de Venrayse ondernemersprijs 2017. We hadden het niet beter kunnen treffen, precies op het juiste moment. We waren zeer verrast.

En dit wordt dan ook maar meteen mijn volgende project, zien dat we die prij(s)zen binnen halen. De volgende pitch staat alweer in de steigers en de aanloop naar de verkiezing in januari zijn al volop in voorbereiding.

O ja, wat ik van jullie heb meegekregen en zeer waardevol is gebleken is de manier waarop jullie mensen “los” maken van remmingen en schroom.

Namens Maria en team Roojboek: Kei bedankt en graag tot een volgende sessie.”

Wil je ook een keer pitchen of wil je meedenken? Neem gerust contact of meld je aan voor de komende sessie.

De oogst                                13490863_1742229896051670_5858974726110215778_o       13503105_1742229839385009_5849223917842845450_o

Koor Libota 12 mei: vaak zien mensen dingen die je zelf niet ziet

Tijdens onze mei sessie pitchte koor Libota en wat was het gaaf om hen te horen zingen! Op onze facebook pagina kun je een kort filmpje zien van hun optreden.  Van het koor Libota kregen we naderhand ook een terugkoppeling over hun ervaringen tijdens de Gave Dingen Doen Avond, bij het Kunstencentrum in Venlo. Gaaf om hun enthousiasme te lezen!

“We hebben sessie als een leermoment ervaren. De vorige keer waren we diegene die een ander gingen helpen en nu waren we zelf de pitchers. Dit was een erg leerzaam moment en ook leuk om te doen. Die avond heeft ons op een heleboel nieuwe ideeën gebracht en hebben we ook feedback mogen ontvangen over dingen die we beter kunnen doen:

vaak zien mensen dingen die je zelf niet ziet

Op dit moment zijn we nog druk bezig met het zelf uitwerken van de grote posters om een goed overzicht krijgen hoe we alles gaan aanpakken. Op 5 juni is onze wereldmaaltijd waar zich 35 mensen voor hebben aangemeld dus waar we ook heel druk mee bezig zijn, we hebben het dus best wel druk (dat is een goed teken).
Graag willen we nog iedereen bedanken die aanwezig was die dag voor de hulp die we hebben gekregen en horen jullie nog van ons.”

We bedanken het kunstencentrum voor hun gastvrijheid en bedanken alle deelnemers voor hun energie en bijdragen. Op naar de volgende Gave Dingen Doen avond!

 

collage-2016-05-22          collage-2016-05-26