Gave Zaken Doen

FOP

Voor organisaties die stappen willen zetten

Heb je een beeld bij een toekomst voor jouw organisatie maar geen beeld bij de weg er naar toe? Of is jouw beeld van de toekomst ook nog niet helder en weet je alleen maar dat je stappen wilt (of moet) zetten?

“Alles wat ik kende en deed werkt niet meer!
Ik wil het nu echt anders gaan doen!”

Herken jij je in bovenstaande? Wil jij ook graag werken aan slimme oplossingen buiten de bekende kaders? Heb jij een droom die je wilt gaan uitvoeren? Wij onderscheiden bij Gave Dingen Doen onderstaande gebieden in jouw uitdaging:

Jouw punt op de horizon – Doel, visie, missie, een gedroomde toekomst.


droom
Hoe werk je aan een doel of gedroomde toekomst als niet alle variabelen bekend zijn? Hoe stel je doelen wanneer er van je gevraagd wordt wendbaar te blijven? Hoe ga je om met verschillende soorten scenario’s? En hoe zorg je er voor dat jouw punt op de horizon een verlengde is van jouw vertrekpunt?

Jouw vertrekpunt – Hartbewaking – in contact met jou en in contact met je omgeving


why
In een tijd waarin bestaande structuren en daarmee identiteiten steeds minder vanzelfsprekend worden. Is het erg belangrijk jezelf te kennen. Wie ben jij eigenlijk als organisatie? Wat is jouw reden van bestaan? Wanneer de doelen en de stappen die je wilt gaan zetten niet passen bij wie jij bent, kun je het knap lastig krijgen. In hoeverre blijf je trouw aan wie jij als organisatie bent? En wat is dat dan waar je trouw aan bent?

Jouw weg er naar toe – Ideation, strategie, systeem. 


excl-mark
Ideeën bedenken binnen de kaders die je kent leveren je geheid geen vernieuwende oplossingen. Je zult verder en dieper moeten kijken dan je eerder deed. En het bedenken van ideeen is nog iets heel anders dan het implementeren er van. Zeker wanneer er bij de uitvoering gevraagd wordt om gedrag dat je nog niet eerder vertoonde.

Waarde en kansen

In jouw organisatie is al heel veel waarde aanwezig. Wij helpen jou om deze waarde zoveel mogelijk te activeren en bruikbaar te maken. We ondersteunen jou om deze waarde in te zetten bij het het formuleren van jouw antwoorden. Daarnaast helpen we je bij het daadwerkelijke uitvoeren van je projecten.

Niet vóór maar mét jou.
Zodat wanneer wij weer weg zijn,
jij sterker bent geworden.

 

Hoe wij helpen

  • Trainen, opleiden en coachen
  • Begeleiden van bijeenkomsten en processen
  • Doen van onderzoek
  • Bedenken van oplossingen
  • Begeleiding bij implementatie van oplossingen

Met wie wij het liefste werken

waardemaximilisatie

Het is iets waar je van houdt.

heart

De organisaties waar we mee werken verbinden dat wat ze doen met hun binnenkant. Zij hebben een intrinsieke motivatie, een purpose, zingeving een ‘Why’ van waaruit ze de dingen doen.

Het gaat om een gezonde economische doelstelling.

euro

Wij houden van gezonde zakelijke projecten. Commercieel gezonde projecten die daarmee duurzaam voor hun eigen bestaan kunnen zorgen. Financiën niet zozeer als doel, maar als middel.

Het strekt verder dan je eigen doel alleen.

earth

Idealiter gaan onze opdrachten verder dan een commerciële doelstelling alleen. In wat we doen is altijd een verbinding met de omgeving. Dat past erg bij onze definitie van ‘gaaf’.

Voorbeelden van vraagstukken:

  • Hoe kunnen wij volledig duurzaam worden?
  • Hoe kunnen wij onze medewerkers de leiding over de organisatie geven?
  • Hoe kunnen wij saneren zonder ontslag?
  • Hoe kunnen wij de scholieren het onderwijs laten vormgeven?
  • Hoe kunnen wij ….

Welke vraag of uitdaging heb jij?

Laat ons weten wat je nodig hebt. Wij nemen geheel vrijblijvend contact met je op.


Wij werkten onder andere voor

hanmicrosoftrabobankroc-nijmegen Achterhoek2020gelderland

 

 

Leave a Reply