Voor Onderwijs

We vinden het eigenlijk heel vreemd dat er niet een vak is dat Gave Dingen Doen heet. Volgens ons verdient iedereen het om getraind te worden om Gave Dingen te Doen.

Hoe doe je dat? Samen met de leerlingen onderzoeken we wat ze gaaf vinden, we helpen ze het een plan op te stellen en begeleiden ze in de uitvoering van idee tot realisatie.

Kinderen kunnen zo hun doel of droom realiseren op een speelse maar heel gerichte manier. We brengen ze in contact met hun creatiekracht.

Het Gave Dingen Doen team faciliteert op een laagdrempelige manier:

Een kennismaking met creativiteit en co-creatie.

Tijdens een bijeenkomst verkennen de leerlingen de mogelijkheden van samen dromen en bedenken – maakt niet uit welke leeftijd.

Gave Dingen Doen Spel

Samen met de leerlingen verkennen wij hun idee van ‘gaaf’. Nadat de leerlingen daar een concreet doel of een concrete droom bij geformuleerd hebben, spelen we gedurende 4 bijeenkomsten het spel waarin ze hun doel of droom realiseren.
Het betreft een coöperatieve werkvorm. Dat betekent dat er niet gewonnen of verloren kan worden. De nadruk ligt op het helpen van elkaar bij het realiseren van individuele doelstellingen.

Gave Dingen Doen Spel -Train de Spelleider

Tijdens een training laten wij leerkrachten of anderen zien hoe ze spelleiders kunnen zijn in het spel. Gedurende een dag of een dagdeel maken wij de deelnemers vertrouwd met het spel en de belgeiding en/of de co-creatie methodiek.

Inspiratie programma

Wij beschikken over een aantal inspirerende sprekers die al dan niet over een bepaald thema een programma op uw school kunnen verzorgen.

Neemt contact op voor een vrijblijvend gesprek over hoe Gave Dingen Doen op uw school een rol zou kunnen spelen.

Leave a Reply