Over

Het leuke is dat wanneer het gaat over “gave dingen doen”, dat iedereen daar blij van wordt. Iedereen heeft daar een gevoel bij. Wat het in de vorm betekent is voor elk individu weer anders, maar de gedeelde vibe is hetzelfde.

Als je werkt aan iets, een project of een onderwerp, (bij voorkeur iets waar je zelf blij van wordt ;)) dan kun je dit onderwerp ‘pitchen’ aan een groep met mensen met de meest uiteenlopende disciplines en achtergronden.

Stel de groep een concrete vraag over jouw onderwerp en vervolgens kan je het beste loslaten en de avond over je heen laten komen.

 

Als deelnemer aan de bijeenkomst stel je vrijblijvend jouw kennis en kunde ter beschikking aan de persoon die zijn verhaal doet.

Met elkaar ga je kijken of je het onderwerp van de pitcher naar een volgend niveau kan tillen. De opdrachten kunnen uiteenlopen van feedback geven op een concept, tot een viral bedenken voor een nieuw te lanceren merk.

Waarom?

Omdat het gaaf is! Leuk om te doen en het levert een enorme bak met energie en contacten op.
Ziehier een mooi promofilmpje:

Daarnaast een film over Gave Dingen Doen in Nederland

Ook een leuk filmpje door Saskia op de Weegh.

Ontstaan van Gave Dingen Doen

Geboren als ‘scratch your own itch’ besloten Bas Mennink en Bela Evers bijeenkomsten te organiseren die ze Inspiratie en Co-creatie Sessies noemden. Het ging er om dat het genereren van ideeen niet zo moeilijk is, maar het uitvoeren van deze ideeen een heel ander verhaal is. Het begon klein, maar al gauw waren er meer mensen die aanschoven. Inmiddels worden er op diverse plekken in Nederland Gave Dingen Doen bijeenkomsten georganiseerd.

Klik hier voor een overizcht.

Wat belangrijk is

De deelname is gratis en vrijblijvend
Je zult nooit hoeven te betalen voor een bijeenkomst en er zullen nooit verplichtingen voortvloeien uit deelname.
De deelnemers zijn helemaal vrij onderling afspraken te maken, maar die vallen dan altijd buiten de bijeenkomsten.

De inbrenger van een onderwerp voor de sessie, blijft eigenaar
De pitcher van een onderwerp is eigenaar. Niemand kan naar aanleiding van een bijeenkomst iets van het onderwerp of gedachtegoed claimen.
Het kan zijn dat iemand iets komt vertellen dat raakvlakken heeft met wat iemand anders doet. In dat geval is het belangrijk dit even met elkaar af te stemmen.

Een onderwerp inbrengen kan, hoeft niet
Je kan heel goed meedoen zonder dat je een onderwerp inbrengt. Mocht je het overwegen: het is wel aan te raden. Vraag maar eens aan mensen die het hebben meegemaakt wat het effect is.

Klik hier om je aan te melden.